Schoolschermen

Nieuws, foto’s en video’s in beeld

Met deze tool kunnen scholen op grote schermen locatiegebonden informatie laten zien. Dat kunnen tv-schermen, monitoren of digiborden zijn. Ieder scherm heeft een eigen afspeellijst.

Je kunt op de schermen informatie tonen over de bewegwijzering binnen de school, de weekagenda, verjaardagskalender of er deze week een invaldocent werkt. SchoolSchermen is een handige communicatietool om ouders en bezoekers (nogmaals) te attenderen op belangrijke informatie.

Nieuws met foto

Leerkrachten plaatsen via de SchoolApp heel makkelijk korte nieuwsberichten met foto op de SchoolSchermen.

• Ieder scherm in de school heeft een unieke afspeellijst.

• Nieuws met foto is een kort bericht van minder dan drie zinnen die op de tekstbalk onderin het scherm verschijnt.

• Je gebruikt een foto van je telefoon en het bericht staat meteen op de geselecteerde SchoolSchermen. Net zo makkelijk verwijder je het nieuws weer.

Nieuws zonder foto

Het plaatsen van nieuws zonder foto op de SchoolSchermen gaat via de SchoolApp net zo eenvoudig.

• Bij nieuws zonder foto verschijnt er automatisch een neutrale achtergrond.

• Je selecteert de SchoolSchermen waar je het bericht wil laten zien en het bericht is meteen zichtbaar.

Verjaardagen

Scholen kunnen ervoor kiezen om de verjaardagen van kinderen op de SchoolSchermen te laten zien.

• De verjaardagen worden dagelijks op de schermen getoond.

• Zijn kinderen in een schoolvakantie jarig, dan kan het zo ingesteld worden dat deze

verjaardagen in de dagen voor de vakantie op het scherm verschijnen.

• EDEX import via de website voor dataverzameling.

Kalender

De leerkracht kan kiezen via welke tools de kalender wordt getoond:
SchoolWebsite, SchoolApp en/of Schoolschermen.

Slideshow van foto’s

Het is ook mogelijk foto’s in een zogenoemde slideshow te tonen op de SchoolSchermen.

Video’s

Video’s van YouTube kun je ook op de SchoolSchermen laten zien.